Juli 2016
Wat weten uw klanten van de nieuwe WGA?

Per 1 januari 2017 worden WGA-vast en WGA-flex samengevoegd. Voor werkgevers betekent dat een verhoging van de WGA-lasten, omdat zij na die datum ook verantwoordelijkheid gaan dragen voor de zogeheten flexwerkers.  

Werkgevers kunnen zich daar tegen indekken door zich tegen dit risico te verzekeren. Dat kan via het UWV, maar een werkgever kan ook besluiten eigenrisicodrager te worden. Of dat wel of niet gunstig is, hangt onder meer af van de mate van verzuim, de huidige WGA-instroom, het preventiebeleid, alsmede de loonsom en het aantal werknemers in een bedrijf.

Vóór 1 oktober 2016 beslissen
Bedrijven die willen uitstappen moeten dit voor 1 oktober kenbaar maken bij de Belastingsdienst. Daarom is het goed om er als adviseur nu al aandacht aan te besteden, want het kost de nodige tijd om de juiste beslissing te nemen. Om in gesprek te komen met werkgevers heeft Cascade
een aantal brief- en e-mailteksten beschikbaar waarmee het onderwerp onder de aandacht van de werkgever gebracht kan worden.

Diverse varianten beschikbaar
Geen klant is hetzelfde en zijn er dus zijn er diverse brief- en e-mailteksten beschikbaar om de nieuwe WGA onder de aandacht te brengen. Zo zijn er onder meer teksten voor bedrijven die al eigenrisicodrager zijn, bedrijven waarvan u weet dat ze personeel hebben (of zelfs een verzuimverzekering), maar die nog geen eigenrisicodrager zijn en voor prospects, bedrijven waarmee u graag in contact zou willen komen.   

Nieuwsbrief in huissijl
Bestaande klanten kunt u het beste benaderen met een e-mail nieuwsbrief. Dat is niet alleen snel en goedkoop, ook kunt zelf respons genereren, doorververwijzen naar uw website of contact met u laten opnemen. Hebt u nog geen digitale nieuwsbrief in uw eigen huisstijl en neemt u het bedieningsconcept Cascade Compleet of Cascade Comfort af, dan kunt bij ons gratis een sjabloon laten maken in de look-and-feel van uw eigen kantoor. 


Geïnteresseerd?
Wilt u uw klanten tijdig op de hoogte houden van de veranderingen in de WGA? Mail dan even met frits.habing@cascade.nl en u krijgt de juiste teksten voor de juiste doelgroepen terug gemaild. Ook als u meer wilt weten over het versturen van een eigen nieuwsbrief kunt u contact opnemen met Frits Habing.

Mag u na 1 januari 2017 nog adviseren?Op 1 januari 2017 moet het geregeld zijn: Al uw (Wft) diploma’s moeten dan zijn omgewisseld. Anders mag u straks niet meer adviseren. Hoe zorgt u ervoor dat u dan over de juiste diploma’s beschikt? Onze opleidingspartner Lindenhaeghe adviseert het volgende stappenplan:

Stap 1: Checken
Voor welke beroepskwalificaties wilt u een (nieuw) diploma wilt ontvangen? Check aan de hand van de online diplomatool welke (PE Plus) Examens u nog moet doen. U ziet dan ook direct voor welke PE Plus Examens u een vrijstelling hebt. Let er goed op dat u alle beroepskwalificaties selecteert waarover u op 1 januari 2017 wilt beschikken. De link naar de diplomatool vindt u hier

Stap 2: Omwisselen starten 

Start met omwisselen van uw huidige diploma’s, PE-certificaten en eventueel aanvullingen. Om uw dossier te laten beoordelen doorloopt u de stappen van de Diploma Wissel Service (DWS) van Lindenhaeghe. Nadat uw dossier is beoordeeld – en akkoord is bevonden – wordt het doorgestuurd naar de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Start zo spoedig mogelijk met omwisselen, want het proces duurt minimaal 3 maanden. U hoeft niet te wachten met omwisselen, later behaalde PE Plus Examens worden door DUO automatisch aan uw dossier toegevoegd. De link naar de Diploma Wissel Service vindt u hier 

Stap 3: PE Plus Opleiding plus Examen 

Als het omwisselen in gang is gezet, gaat u verder met stap 3: zorg dat u vóór 1 januari 2017 de PE Plus Examens voor de betreffende beroepskwalificaties hebt gehaald. Haal ook eventueel benodigde Wft diploma’s voor die tijd. Wacht hiermee niet tot het einde van het jaar, het risico dat opleidingen en examens dan vol zitten is vrij groot. Ga voor de hoogste slagingskans en boek PE Plus Opleiding en Examen op één dag. Uw PE Plus Examens boekt u hier

Stap 4: Heb geduld

Heb geduld. Het kan tot drie maanden na het behalen van uw laatste examen duren voordat u de nieuwe diploma’s ontvangt. Is het langer dan drie maanden geleden dat u uw laatste PE Plus Examen deed? Én hebt u de Diploma Wissel Service afgerond? Neem dan contact op met Lindenhaeghe.

Nieuwsbrief 11 - 2016 Naar de website >
Bezoekadres:
Zwedenlaan 12
9403 DE Assen
Ma t/m vrij 8 tot 17 uur
Postadres:
Postbus 877
9400 AW Assen
T: (0528) 299 450
F: (0528) 299 496
E: info@cascade.nl