September 2016
Unigarant verlaagt provisie voor zijn intermediairs

In twee fases zal verzekeraar Unigarant de provisie op hun woonverzekeringen verlagen van 25% naar 20%. Met ingang van 1 januari 2017 wordt de provisie eerst verlaagd naar 22%, om een jaar later, per 1 januari 2018, uit te komen op 20%. Voor nieuwsluitingen gaat de verlaging in per 1 januari 2017, voor bestaande verzekeringen vanaf de prolongatie van februari 2017.

Het intermediair 'betaalt'
De reden voor de verlaging is dat de schadelast op het Unigarant Woonpakket Plus sterk is gestegen door onder meer stormschades. En omdat Unigarant de klant niet wil confronteren met een al te forse premieverhoging, is er voor gekozen om de provisie aan het intermediair te verlagen naar een 'meer marktconform percentage'.

Cascade is niet gelukkig met de maatregel. Anton Kip: "Unigarant zegt dat ze hiermee naar een 'marktconform' niveau gaan, maar dat bestrijd ik. Met 25% zitten ze nu al aan de onderkant. Wij hebben dat percentage minimaal nodig om onze relaties kwalitatief goed te kunnen bedienen." 

Hoe denkt ú er over?
Graag willen we van u weten of u meegaat in de provisieverlaging of dat u de huidige percentages wilt handhaven. Kiest u voor het in stand houden van de huidige provisie, dan zal Cascade de (netto) Unigarant-premies per 1 januari 2017 verhogen met 3,33% en per 1 januari 2018 nog eens met 3,24%. Laat weten wat u er van vindt door te mailen naar: henk.zimnik@cascade.nl

DAS past polisvoorwaarden aan na rechterlijke uitspraak
Als gevolg van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie worden per 1 november 2016 de polisvoorwaarden van de rechtsbijstandverzekering bij DAS gewijzigd. Verzekerden ontvangen nog deze maand een nieuwe polis en gewijzigde polisvoorwaarden.

Vrije advocaatkeuze
Op grond van deze uitspraak mag een klant van DAS voortaan zelf kiezen wie voor hem of haar een procedure voor de rechter voert. Bij procedures waarbij het niet verplicht is een advocaat in te schakelen, heeft de klant nu twee keuzes. Een juridisch specialist van DAS de procedure laten voeren, of dat overlaten aan externe rechtshulpverlener.

Eigen risico en maximale vergoedingen
In het eerste geval verandert er niets, het kost de klant niets extra. In het tweede geval echter, betaalt de klant voortaan een eigen risico (€ 250 voor particulieren, € 500 voor zakelijk verzekerden) en gelden er maximale vergoedingen. Voor arbeidsrechtelijke zaken is dat € 2.500, voor bestuurs- en sociaal verzekeringsrechtelijke zaken € 3.000 en voor overige zaken € 5.000.

 
Nieuwe medewerkers bij Cascade

 het pand van Cascade in Assen

Om de intermediairs nog beter van dienst te zijn, is de acceptatieafdeling opnieuw uitgebreid. Bij het team 'provinciaal' kunt u, behalve Stefan Jonker en André Horstman, sinds kort ook Marcel Nienhuis aan de telefoon krijgen. Marcel is 43 jaar, woont in Appingedam, is getrouwd en vader van twee dochters. Hiervoor werkte hij als polisbeheerder bij Anker Rechtsbijstand in de stad Groningen

Tot voor kort werkten er bij het onderdeel Polisopmaak zes medewerkers. Daar zijn er nu twee collega's bijgekomen. Emmy Snijders is afkomstig van de Rabobank, waar ze diverse functies bekleedde. De andere verse kracht is Fokko Bos die de schadeafdeling in Hoogeveen verruilde voor een werkplek in Assen. Fokko is in Hoogeveen vervangen door Elien Hugen, waardoor ook die afdeling weer op peil is.

Europeesche schrapt annuleringsdekkingen

Verzekeraar Europeesche stopt per 1 november 2016 met de dekkingopties tot € 3.500 en € 5.000,- voor de aanvullende modules 'annulering' en 'allrisk annulering' op hun doorlopende reisverzekering. De dekkingsoptie € 1.500 blijft voor de beide varianten wel bestaan. Het schrappen van de hogere verzekerde bedragen is volgens Europeesche te wijten aan de erg hoge schadelast.

Geen gevolgen voor bestaande polissen
Voor bestaande polissen heeft de wijziging geen gevolgen. De annvullende dekking blijft gehandhaafd, ook al wijzigen zich de persoonsgegevens of het aantal verzekerden. Dat geldt ook voor annuleringsdekkingen van oudere productversies, zoals de garantie annulering. 

Kortlopende annuleringsverzekering
Klanten die een hogere annuleringsdekking wensen dan € 1.500, kunnen mogelijk geholpen zijn met een kortlopende annuleringsverzekering. Europeesche gaat zoeken naar een alternatief voor de annuleringsdekking tot € 3.500 en verwacht daar in de loop van 2017 op terug te zullen komen.

Uiteraard betekenen de wijzigingen dat ook de productinformatie en de algemene voorwaarden moeten worden aangepast. Europeesche heeft vanaf 16 oktober 2016 de nieuwe informatie beschikbaar.

Nieuwsbrief 12 - 2016 Naar de website >
Bezoekadres:
Zwedenlaan 12
9403 DE Assen
Ma t/m vrij 8 tot 17 uur
Postadres:
Postbus 877
9400 AW Assen
T: (0528) 299 450
F: (0528) 299 496
E: info@cascade.nl