Mei 2017
Delta Lloyd en Avéro Achmea verhogen hun premies

Per 1 juli 2017 verhogen Delta Lloyd en Avéro Achmea hun premies. Delta Lloyd doet dat voor maar liefst zes verzekeringen, Avéro verhoogt alleen de premies van de auto-, woonhuis- en inboedelverzekering.

Delta Lloyd
Delta Lloyd past de premies aan van de verzekeringen voor personenauto particulier, aansprakelijkheid, woonhuis, inboedel, doorlopende reis en caravan. Voor alle voornoemde producten bedraagt de verhoging 9,8%. De verhogingen gelden niet voor de onlangs geïntroduceerde inboedel- en opstalverzekering (Comfort en Allrisk) en de personenautoverzekering (Basis en Plus).

Traditioneel riet
Per 1 juli accepteert Delta Lloyd geen nieuwe woonhuis- en inboedelverzekeringen meer als er sprake is van een traditioneel rieten dak. Geschroefde rieten daken worden nog wel geaccepteerd.

Avéro Achmea
De door Avéro Achmea per 1 januari doorgevoerde premieaanpassingen blijken niet afdoende te zijn om de gestegen schadelast te compenseren. Daarom verhoogt Avéro per 1 juli 2017 wederom zijn premies.

Goed op weg?
De exacte verhoging hangt voor de Goed op Weg verzekering af van het postcodegebied. Bovenop een generieke verhoging van 5% op het WA-deel, krijgen de automoblisten uit alle postcodegebieden er 5% bij op hun volledig en beperkt cascoverzekering. Dieselrijders krijgen op dat deel ook nog eens 5% extra voor de kiezen, evenals automobilisten tot en met 28 jaar.

In het westen duurder
Automobilisten in de postcodes 1000 tot en met 1099 en 6210 tot en met 6429 krijgen er ook nog eens 5% bij op het WA-gedeelte. Die verhoging geldt ook weer voor de jongere automoblisten. Als je dus jong bent, in een diesel rijdt en in Amsterdam woont zul je bij Avéro Achmea vanaf 1 juli dus flink duurder uit zijn. 

Woonhuis- en inboedelverzekeringen
De verhogingen op de woonhuis- en inboedelverzekeringen zijn bij Avéro Achmea zo mogelijk nog ingewikkelder. Alle premies voor de woonhuisverzekeringen stijgen met 5%, dat is nog te volgen. Voor het overige zijn de regio en het type woning maatgevend voor het bepalen van de exacte verhoging.

Gedifferentieerde verhogingen
De aanpassingen zijn vooral nadelig voor bewoners van een vrijstaande woning, tussenwoning of hoekhuis. Voor bezitters van een 2-onder-1 kap, appartement, recreatiewoning of grachtenpand valt de verhoging iets gunstiger uit (2 i.p.v. 5%). Woonboerderijen krijgen als enige geen hogere inboedelpremie.

Nieuwsbrief 4 - 2017 Naar de website >
Bezoekadres:
Zwedenlaan 12
9403 DE Assen
Ma t/m vrij 8 tot 17 uur
Postadres:
Postbus 877
9400 AW Assen
T: (0528) 299 450
F: (0528) 299 496
E: info@cascade.nl