September 2017
Premie- en voorwaardenaanpassingen NN en Europeesche

Nationale-Nederlanden en de Europeesche hebben diverse premie- en voorwaardenwijzigingen doorgevoerd. Voor de klanten van de intermediairs van Cascade gaan deze wijzigingen in per 1 oktober 2017.

Nationale-Nederlanden
De premies voor de Personenauto-, Oldtimer-, Motor- en Aansprakelijkheidsverzekering in het Zekerheidspakket Particulieren (ZPP) worden per 1 oktober 2017 verhoogd. In de tabel ziet u een overzicht van de percentages:

 Verzekering  Premieverhoging
 Personenautoverzekering  12,4% voor de WA dekking
 11,3% voor de WA Extra dekking   
 9,7% voor de WA Casco dekking
 Oldtimerverzekering  10% voor de WA dekking
 Motorverzekering  10% voor de WA dekking
 Aansprakelijkheidsverzekering     5%

Qua voorwaarden is er ook het een en ander veranderd. Voor de personenautoverzekering van Nationale-Nederlanden heeft de klant voortaan keuze uit 0, 150, 300, 600 of 1200 euro eigen risico. Daarnaast is de dagwaarderegeling verbeterd en kan men nu een vergoeding krijgen voor het inschakelen van een contra-expert.

Europeesche
Het onderwerp contra-expert houdt ook De Europeesche bezig. Deze verzekeraar, die op niet al te lange termijn op zal gaan in moederbedrijf ASR, heeft de kostenvergoeding op de Motorverzekering voor het inschakelen van een contra-expert verder uitgebreid. Tevens zijn ook de premies voor deze verzekering aangepast.

De premie voor de WA dekking wordt fors verhoogd, met 15%. Volgens Europeesche is deze stijging noodzakelijk doordat er meer grote letselschades moeten worden uitgekeerd. Ook heeft men te maken meer buitengerechtelijke kosten en smartengeld.

Behalve de WA premie stijgt ook de premie voor de Schadeverzekering Opzittenden. De SVO gaat bij Europeesche vanaf 1 oktober 2017 € 63 kosten (was € 42). Daarentegen daalt de premie voor de Volledig Casco-dekking met 5%.
 
London Verzekeringen houdt op te bestaan

Het was al enige tijd bekend dat verzekeraar Allianz voornemens is om het merk London Verzekeringen uit de markt te halen. Zondag 1 oktober 2017 luidt het officiële einde in van London, want vanaf die datum is het niet meer mogelijk om nog producten van deze verzekeraar af te sluiten of te wijzigen. De rekenboxen zullen dan niet meer beschikbaar zijn.

De lopende verzekeringen van London zullen worden geconverteerd naar Allianz. Totdat het zover is, worden deze London-polissen tegen de bestaande premie geprolongeerd. Wel kan het gebeuren dat premies nog worden aangepast als gevolg van nog lopende aanpassingen per hoofdpremievervaldatum. 

                                       
 

Anker Eigen Jurist Polis goed beoordeeld door Consumentenbond

De nieuwe particuliere rechtsbijstandverzekering van Anker, de Eigen Jurist Polis, heeft een goede beoordeling gekregen van de Consumentenbond. In een vergelijkingstest, waarin de prijs, de kwaliteit van de rechtshulp, de franchise en de wachttijden met elkaar vergeleken worden, eindigde het nieuwe product van Anker als derde.

Lancyr (met een 7,8) en Centraal Beheer (7,7) werden eerste en tweede, op de voet gevolgd door Anker met een 7,6. In de test werden 37 rechtsbijstandproducten met elkaar vergeleken.

Het nieuwe particuliere rechtsbijstand product Anker Eigen Jurist Polis is een afgeleide van het bestaande Eigen Jurist Polis Persoon & Gezin Top. De belangrijkste verschillen in de dekking van het nieuwe product ten opzichte van de EJP Top zijn:
*   Geen wachttijd
*   Geen franchise
*   Maximumvergoeding verplichte procesvertegenwoordiging standaard € 27.500,- i.p.v. € 30.000,-
*   Maximumvergoeding onverplichte procesvertegenwoordiging standaard € 7.500,- i.p.v. € 10.000,-
*   Uitgebreid dekkingsgebied
*   Uit te breiden met fiscaal- en vermogensrecht
*   Uit te breiden met eigendom en verhuur onroerende zaken

De jaarpremie voor 2017 voor een alleenstaande is € 235,- (incl. 21% assurantiebelasting) en voor een gezin met kinderen € 262,- (incl. 21% assurantiebelasting).

Nieuwsbrief 7 - 2017 Naar de website >
Bezoekadres:
Zwedenlaan 12
9403 DE Assen
Ma t/m vrij 8 tot 17 uur
Postadres:
Postbus 877
9400 AW Assen
T: (0528) 299 450
F: (0528) 299 496
E: info@cascade.nl