December 2014
In deze nieuwsbrief

CASCADE KRIJGT VOLMACHT VAN EUROPEESCHE

Sinds kort heeft Cascade Assuradeuren er weer een nieuwe volmacht bij. Verzekeraar Europeesche heeft Cascade toestemming verleend tot het zelfstandig accepteren van verzekeringen, het incasseren van premies en het afwikkelen van schades.

Zoals bekend is Europeesche Verzekeringen vooral gespecialiseerd in reis- en recreatieverzekeringen. In de niche waarin men actief is, wordt deze verzekeraar gezien als een aanbieder van kwalitatief hoogwaardige producten. Een echte specialist dus.

"Cascade wil zijn intermediairs in staat te stellen zoveel mogelijk van hun productie in volmacht onder te brengen. Uit een enquête bleek onlangs dat er veel behoefte was aan het in volmacht kunnen sluiten van producten van de Europeesche. Daar wordt nu in voorzien", aldus Cascade-directeur Anton Kip 

In AWI kunnen maar liefst acht verschillende producten van Europeesche worden gesloten. Het betreft hier de volgende verzekeringen:
- Doorlopende Reisverzekering
- Vouw-, tour- en stacaravanverzekeringen
- Kampeerautoverzekering
- Motorverzekering
- Oldtimer Autoverzekering
- Oldtimer Motorverzekering

De verzekeringen zijn te vinden onder het 'Algemene Pakket'

       

WOONVERZEKERINGEN OP BASIS VAN POSTCODE EN HUISNUMMER

Sinds kort kunnen tussenpersonen ook het Fatum Kies en Klaar Pakket afsluiten in AWI.  Het Fatumpakket onderscheidt zich van veel andere pakketten, doordat het feitelijk maar twee premiebepalende factoren kent: de postcode en het huisnummer van de verzekeringnemer.  

Volgens Fatum-directeur Menze Akkerman zijn de opstal- en inboedelpremies vooral scherp bij de wat nieuwere, duurdere vrijstaande woningen met een herbouwwaarde tot een miljoen euro. Uit eigen ervaring weten we inmiddels dat de regionale verschillen in premies tamelijk groot kunnen zijn.   

PROLONGATIEKOSTEN NAAR € 1,55

De kosten die gemaakt moeten worden om premies te innen zijn de laatste jaren langzaam maar gestaag toegenomen. Jarenlang hanteerde DOA/Cascade een tarief van € 1,25 per betalingstermijn, maar dat bedrag is niet meer kostendekkend. Wij zien ons dan ook genoodzaakt om het tarief voor prolongatiekosten te verhogen. Het bedrag dat per 1 januari 2015 aan uw klanten in rekening wordt gebracht gaat omhoog met 30 cent, naar € 1,55. Dat is overigens exclusief assurantiebelasting.

AANVRAGEN VIA AWI EN ATOSI KRIJGEN VOORRANG

Er kan steeds meer in AWI en in Atosi. De afgelopen weken zijn in AWI nieuwe verzekeringsproducten ingeregeld van Aegon, Nationale Nederlanden en ASR. Binnenkort komen daar ook de reis- en recreatieverzekeringen bij van Europeesche en daarna zullen er producten volgen van nog meer verzekeraars.

Het berekenen en/of maken van een offerte of het indienen van een aanvraag voor een verzekering gaat met AWI snel, gemakkelijk en foutloos. Het gaat ook zeker sneller dan een aanvraag op de 'traditionele' manier, dus via de afdeling acceptatie, want aanvragen die binnenkomen via AWI of Atosi worden met voorrang behandeld.

INTERMEDIAIR MAG GEEN BSN VASTLEGGEN

Het is verzekeringsintermediairs en gevolmachtigden wettelijk niet toegestaan om het Burger Service Nummer (BSN) van de klant vast te leggen zonder diens uitdrukkelijke toestemming. Het vastleggen van het BSN is wel toegestaan aan overheidsorganen, banken, huisartsen en zorgverzekeraars. 

Een kopie van het ID-bewijs, dat bijvoorbeeld bedoeld is voor de geldverstrekker, mag dus niet in het eigen dossier worden vastgelegd zonder dat de klant daar weet van heeft. Als de klant hier wel van tevoren over wordt geïnformeerd heeft hij het recht om bepaalde gegevens onleesbaar te maken.

Voor Cascade hebben deze wettelijke bepalingen, zoals geformuleerd in de privacy-wetgeving, als direct gevolg dat we de Burger Service Nummers gaan verwijderen uit Anva en AWI. Binnenkort zijn de nummers dan ook niet meer zichtbaar in de schermen.

Nieuwsbrief 2 - 2014 Naar de website >
Bezoekadres:
Griendtsveenweg 3
7901 EB Hoogeveen
Ma t/m vrij 8 tot 17 uur
Postadres:
Postbus 115
7900 AC Hoogeveen
T: (0528) 299 450
F: (0528) 299 496
E: info@cascade.nl