Februari 2019
Geen objectmutaties meer mogelijk in VP van a.s.r.
Al een aantal jaren probeert a.s.r. verzekerden met een VP (Voordeelpakket) met zachte hand te duwen in de richting van het VVP (Vernieuwd Voordeelpakket). Vanaf 2015 kon er al geen nieuw pakket meer gesloten worden, maar daar komt in het VP nu ook een stop op objectmutaties bij. Bovendien is bijsluiten per 1 maart 2019 ook niet meer mogelijk.

Dekkingsmutaties kunnen formeel nog wel, maar tussen de regels door probeert a.s.r. natuurlijk duidelijk te maken dat wat hen betreft het VP zijn langste tijd gehad heeft. Hoewel a.s.r. het u niet verplicht, zouden ze het liefst zien dat u bij een dekkingsmutatie alle verzekeringen van uw klant overhevelt naar het VVP.

Wellicht is dat ook raadzaam om te doen, want mocht u nog over een behoorlijk wat verzekerden met een VP beschikken, de tijd dat a.s.r. definitief de stekker eruit trekt voor dat pakket lijkt ons nabij. Als u dan al uw verzekerden nog moet overzetten, is dat een hoop werk.

Recreatiewoningverzekering a.s.r. beperkt verhuur aan toeristenVanaf 1 april a.s. kunnen er geen nieuwe verzekeringen meer worden afgesloten bij Europeesche. De enige uitzonderingen zijn de Collectieve en Individuele BTI, mits ze in volmacht worden afgesloten. De meeste verzekerden zullen voor hun boot, motor, camper of caravan wel elders onderdak kunnen vinden, maar voor eigenaren van een recreatiewoning, die hun ‘huisje’ regelmatig (willen) verhuren, zou dat nog wel eens een probleem kunnen worden.

Weliswaar voorziet moederbedrijf a.s.r. er wel in dat een recreatiewoning verzekerd kan worden in het VVP, maar het product van Europeesche wordt niet 1-op-1 overgenomen. Permanente bewoning was ook bij Europeesche niet toegestaan, maar a.s.r. voegt daar nog een beperking van de verhuur aan toeristen aan toe. Deze is nu beperkt tot maximaal 17 weken.

Stacaravanverzekering wordt recreatiewoningverzekering
Een stacaravan is in de ogen van a.s.r. nu ook een recreatiewoning. Want daar waar een stacaravan tot voor kort te verzekeren was in een aparte stacaravanverzekering, wordt deze nu in het VVP vervangen door de recreatiewoningverzekering. De beperking van de verhuur aan toeristen geldt nu dus ook voor bezitters van een stacaravan.

Voor eigenaren van een recreatiewoning die de intentie hebben deze meer dan 17 weken per jaar te verhuren is Cascade inmiddels op zoek naar een geschikt alternatief voor de producten van Europeesche en a.s.r.. Zodra die is gevonden, stellen we u daarvan op de hoogte.

Offertes nieuwe garageverzekering Cascade kunnen nu aangevraagd worden

Het heeft wel iets langer geduurd dan gepland, maar de afdeling Automotive van Cascade beschikt nu dan toch over de premies die nodig zijn om een offerte voor de garageverzekering van MS Amlin te kunnen maken. Ook het offerteformulier voor het nieuwe garageproduct is inmiddels klaar. Deze is in twee versies, samen met een handleiding, te vinden op het extranet van Cascade. Aan het aanvraagformulier wordt nog gewerkt, maar het oude formulier volstaat vooralsnog ook.

(Her)inspectie zakelijke brandtekening a.s.r.

De zakelijke brandtekening in de volmacht, met a.s.r. als risicodrager, wordt opnieuw beoordeeld.

Verzekeraar a.s.r. heeft, op basis van een door Cascade aangeleverde lijst, een selectie gemaakt van risico's die (opnieuw) voor inspectie in aanmerking komen. Deze technische inspectie wordt uitgevoerd door een inspecteur van a.s.r. of AtMetis.

Er zal met u, als adviseur, contact worden opgenomen voor het maken van een afspraak. De resultaten c.q. de te treffen maatregelen van de (her)inspectie zullen ook in eerste instantie naar u, als adviseur, worden teruggekoppeld.

Nieuwsbrief 2 - 2019 Naar de website >
Bezoekadres:
Zwedenlaan 12
9403 DE Assen
Ma t/m vrij 8 tot 17 uur
Postadres:
Postbus 877
9400 AW Assen
T: (0528) 299 450
F: (0528) 299 496
E: info@cascade.nl