Augustus 2019
Uitvaartverzekeraar Monuta stopt met volmacht

Op 1 januari 2020 stopt uitvaartverzekeraar Monuta met volmachten. Voor u als intermediair betekent dit dat u per direct geen nieuwe Monuta-polissen meer kunt afsluiten in volmacht. Dat kan vanaf nu uitsluitend nog provinciaal.

Monuta is tot dit besluit gekomen doordat de productie in volmacht de laatste jaren een sterk dalende lijn laat zien. Om het toekomstbestendig te houden vergt het volmachtkanaal bovendien hoge investeringen en is daarom voor Monuta niet meer rendabel te exploiteren.

Cascade wil de bestaande volmachtportefeuille zo spoedig mogelijk overvoeren naar het provinciale agentschap.

Beursrisico's onder druk

Het wordt steeds moeilijker om risico's nog adequaat onder te brengen op de assurantiebeurs. Premies stijgen fors (gemiddeld met 10 tot 25% en soms nog meer), eigen risico's worden vaak scherp verhoogd en voorwaarden verslechteren. En dat alles dient er toe om onverzekerbaarheid van bepaalde risico's te voorkomen.

Het Inkoopbureau van Cascade doet wat het kan om beursrisico's weg te kunnen blijven zetten. Sluiter Edwin van Voorn: "Wij proberen bijvoorbeeld de samenwerking te zoeken met nieuwe partijen. Binnenkort zitten we weer met een aantal om tafel. Maar of dat nu wel of niet wat oplevert, het werk wordt steeds lastiger. Sommige risicodragers willen niet meer meedoen voor een aandeel groter dan 25%, men vraagt (soms hoge) minimumpremies en ook is men steeds strenger op preventie-eisen, zoals NEN-keuringen, inbraakbeveiliging en sprinklerinstallaties."

Na 'garage' nu ook MKB-volmacht van MS Amlin

Tot voor kort kon u als intermediair in de volmacht van verzekeraar MS Amlin alleen het garageproduct sluiten. Daar is nu verandering in gekomen, want nu kunnen ook zakelijke schadeverzekeringsproducten ten behoeve van het MKB worden afgesloten. Via ATOSI kunnen premieberekeningen en offertes gemaakt worden voor onder meer wagenparken en beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen.

Vivat (Reaal) overgenomen door Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is de winnaar geworden van de overnameslag om Vivat. Het zag er lange tijd niet naar uit dat dit de uitkomst zou worden, want in de verzekeringswereld circuleerden vooral de namen a.s.r., Allianz en Aegon als voornaamste overnamekandidaten. Met de overname verdwijnt de merknaam Reaal op termijn van de Nederlandse markt. Vivat was sinds 2015 eigendom van het Chinese Anbang.

De Haags-Rotterdamse verzekeraar nam eerder Delta Lloyd over. Volgens NN is schaalvergroting essentieel om 'aantrekkelijke en duurzame producten en diensten te kunnen bieden aan klanten'. Klanten van Vivat/Reaal zullen voorlopig niets merken van de overname. Nationale-Nederlanden begint in het eerste kwartaal van 2020 met de integratie van de verschillende schade - en inkomenonderdelen van Vivat.

Athora, een opkoper op verzekeringsgebied en gevestigd in Bermuda, heeft de levenactiviteiten (Zwitserleven) en het vermogensbeheer (Actiam) overgenomen van Vivat. 

Premieverhoging toer- en stacaravans en vouwwagens
In de Cascade Nieuwsbrief van juni meldden wij u dat Avéro Achmea de premies van de toercaravanverzekering zou gaan verhogen met 15%. Het bericht was nog niet verstuurd of er kwam vanuit Avéro al een aanvulling op dit bericht.

Niet alleen de toercaravanpremies zijn verhoogd, ook de stacaravan en de vouwwagen ontkwamen er niet aan. Ook de premies voor deze kampeermiddelen zijn inmiddels, officieel per 1 juli 2019, verhoogd.

De belangrijkste reden voor de premieverhogingen is volgens Avéro Achmea de grotere schadelast door storm- en waterschade. Ook stijgen de kosten van de herstelwerkzaamheden zoals materiaal en loonkosten.


 
Afdeling Volmacht Zakelijk weer op volle sterkte

De afgelopen maanden waren er nogal wat personeelsmutaties bij de afdeling Volmacht Zakelijk van Cascade. Marcus Koetsier, Marco Wichers en Ineke Brink verlieten de afdeling voor een nieuwe interne of externe uitdaging, waardoor de bemensing een aantal maanden niet optimaal was. 

Die situatie is nu hersteld met de komst van Meriel Nijstad, Lex Broers en, jawel, de eerdergenoemde Ineke Brink. Samen met teamleider Jeroen van Houdt en André Schrijvers (tevens volmachtbeheerder) is de afdeling Volmacht Zakelijk nu weer op volle oorlogssterkte.

Meriel, Lex en Ineke: van harte welkom!

Nieuwsbrief 7- 2019 Naar de website >
Bezoekadres:
Zwedenlaan 12
9403 DE Assen
Ma t/m vrij 8 tot 17 uur
Postadres:
Postbus 877
9400 AW Assen
T: (0528) 299 450
F: (0528) 299 496
E: info@cascade.nl