Juni 2014
Hoe kwetsbaar is jouw relatie voor mogelijke debiteurenverliezen?
Geachte relatie,

Waar bedrijven onderling zaken doen is leverancierskrediet meestal vanzelfsprekend. Debiteuren vormen in de regel een groot percentage van het balanstotaal. Op tijd betalen is helaas minder vanzelfsprekend. Daardoor staat de liquiditeit van veel ondernemingen fors onder druk. Dat is lastig.

Echt vervelend wordt het als klanten hun verplichtingen helemaal niet meer kunnen nakomen. Dat betekent direct een vaak onverwachte min in het resultaat en een nog grotere druk op de liquiditeit. In het uiterste geval leidt het zelfs tot het faillissement van leveranciers.

Bij een risicoanalyse mag een beoordeling van debiteurenrisico’s daarom niet ontbreken. Daarbij dient ook de wenselijkheid van een kredietverzekering te worden bekeken.

Nuttige uitbreiding van je dienstverlening

Debiteurenanalyses en kredietverzekeringen zijn maatwerk. En omdat het geen dagelijkse kost is voor assurantietussenpersonen is het voor velen van hen lastig om hun relaties hierin optimaal te adviseren en te begeleiden.

Het analyseren van een polis, of het inschakelen van een specialist van de kredietverzekeraar helpt wel, maar is niet afdoende en ook niet onafhankelijk. Kennis over debiteuren is eveneens essentieel. Om die reden werkt Cascade samen met De Polisagent, een specialist op dit terrein.

Door onze samenwerking met De Polisagent is dit specialisme nu ook beschikbaar voor jullie kantoor. Vanaf nu kun je je relaties optimaal van dienst zijn op het gebied van debiteurenanalyses en kredietverzekeringen.

Meer weten? Neem contact met ons op

Uiteraard gaan wij graag een gesprek met je aan om te bezien wat samenwerking met De Polisagent voor jullie kantoor kan betekenen. Hiervoor kun je contact opnemen met Cascade, of rechtstreeks met Wout van Drunen van De Polisagent.

Cascade is te bereiken op (0528) 299 450, voor Wout van Drunen bel je naar (06) 57 33 97 75.

Met vriendelijke groet,

Don Raven
directeur
 
Nieuwsbrief 1 - 2014 Naar de website >
Bezoekadres:
Griendtsveenweg 3
7901 EB Hoogeveen
Ma t/m vrij 8 tot 17 uur
Postadres:
Postbus 115
7900 AC Hoogeveen
T: (0528) 299 450
F: (0528) 299 496
E: info@cascade.nl