Oktober 2015
Verzekeraars steeds strenger in selectie van herstelbedrijven

Verzekeraars worden steeds strenger in het bepalen van de criteria waaraan herstelbedrijven voor ruit- en carrosserieschades moeten voldoen. Zo werken ASR en Delta Lloyd (ook voor oudere voorwaarden) alleen nog maar met de A en B gecertificeerde herstellers van Schadegarant en Glasgarant. Kiest een verzekerde toch voor een andere hersteller, dan heeft dit gevolgen voor de schadeuitkering.

Hieronder treft u een overzicht aan per volmachtverzekeraar. Het gaat hier om de stand van zaken op het moment van schrijven, want de voorwaarden zijn voortdurend aan veranderingen onderhevig.

ASR Vernieuwd Voordeelpakket
Het eigen risico dat op de polis staat blijft van toepassing als de verzekerde naar een aangesloten hersteller (alleen A en B gecertificeerd) bij Schadegarant (carrosserie) of Glasgarant (ruit) gaat. Bij een niet aangesloten hersteller of een C gecertificeerde hersteller wordt de schadevergoeding verlaagd met € 500,-.


Delta Lloyd
Ook Delta Lloyd werkt uitsluitend nog met A en B gecertificeerde herstelbedrijven. Bij gebruik van een andere hersteller kan het zijn dat er bij een aantal voorwaarden het eigen risico wordt verhoogd, als de schade niet wordt hersteld door een A of B gecertificeerde hersteller. Er zijn nog voorwaarden waarbij de keuze voor een hersteller (nog) geen gevolgen heeft.

Nationale Nederlanden
In het nieuwe product van Nationale Nederlanden is het eigen risico dat op de polis staat alleen van toepassing als de verzekerde naar een aangesloten A, B of C hersteller bij Schadegarant (carrosserie) of Glasgarant (ruit) gaat. Bij een niet aangesloten hersteller wordt het eigen risico verhoogd met € 400,-.

London Comfort en Economy
Ook een aantal voorwaarden van London (COM121 en ECO121) zijn beperkt voor wat betreft de vergoedingen. London Comfort heeft het eigen risico bij reparatie door een niet aangesloten hersteller verhoogd. London Economy vergoedt alleen schade die hersteld is door een aangesloten hersteller. De herstellers zijn te vinden op www.topherstel.nl
 
Reaal Goed Geregeld
Reaal werkt in het nieuwste product 03 112 14-06 ook alleen nog maar met de A en B herstellers van Schadegarant. Bij een C hersteller of niet aangesloten hersteller wordt het eigen risico verhoogd met € 500,-. Bij Glasgarant daarentegen maakt het niet uit of er gebruik gemaakt wordt van een A, B of C hersteller.

Avéro Achmea en Aegon
Voor Avéro Achmea producten tenslotte gelden weer andere regels: zo is het voor een klant voordeliger om gebruik te maken van reparateurs die zijn aangesloten bij Achmea Schade Service. Voor Aegon geldt hetzelfde voor de bij Aegon Schade Service aangesloten reparateurs. Afhankelijk van de voorwaarden kan het zelfs zo zijn dat ze geen eigen risico hebben.


Wees alert
Ons advies is om alert te zijn bij wijzigingen van de voorwaarden. Wijs uw verzekerden er op, zodat teleurstellingen achteraf voorkomen kunnen worden. Op schadegarant.nl, glasgarant.nl en topherstel.nl kunnen u en uw klant zien wie er zijn aangesloten.


Meer weten? Onze schadeafdeling kan u er alles over vertellen: (0528) 299 440.
 

Reaal stopt met scootmobielen

Verzekeraar Reaal stopt per 1 januari 2016 met het verzekeren van scootmobielen. Voor bestaande relaties geldt dat er vanaf 1 januari per hoofdpremievervaldatum een andere risicodrager moet worden gevonden. De hoofdpremievervaldatum van dit product is standaard 1 mei.

Meer weten? Bel met Henk Zimnik, (0528) 299 418.

Premieverhogingen Avéro Achmea

Avéro Achmea gaat per 1 januari 2016 de premies verhogen van de meeste van hun particuliere schadeverzekeringen. De verzekeraar geeft aan hiertoe gedwongen te zijn door wetswijzigingen, hogere schadebedragen voor casco-verzekeringen en, voor opstal- en inboedelverzekeringen, door een hogere schadelast als gevolg van storm- en waterschades. Hieronder treft u overzicht aan van de verhogingspercentages per verzekering:  
  

 
 Verzekering
 
 Dekking
 Verhoging
 in %
 Personenauto  WA*  5
 Casco*  5
 Beperkt casco*  5
 Bestelauto  WA*  5
 Casco*  3
 Beperkt casco*  3
 Vrachtauto of autobus  WA*  5
 Aanhangwagen  WA*  5
 Motor of scooter  WA*  5
 Klassieker  WA*  5
 Casco*  7,5
 Beperkt casco*  7,5
 Kampeerauto  WA*  5
 Casco*  7,5
 Beperkt casco*  7,5
 Bromfiets en dergelijke  WA*  5
 Toercaravan  Casco  7,5
 AVB    5
 AVP, inclusief aansprakelijkheid Jager    5
 Inboedel    7,5
 Opstal (woonhuis)    7,5

* Geldt ook voor wagenparken en collectiviteiten

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Henk Zimnik, (0528) 299 418.
 

Nieuwsbrief 7 - 2015 Naar de website >
Bezoekadres:
Griendtsveenweg 3
7901 EB Hoogeveen
Ma t/m vrij 8 tot 17 uur
Postadres:
Postbus 115
7900 AC Hoogeveen
T: (0528) 299 450
F: (0528) 299 496
E: info@cascade.nl